Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών σημειώνει ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται σε αγώνα για την ακύρωση της απόλυσης εργαζόμενου, συνδικαλιστή στον «Φιλοκτήτη». Όπως καταγγέλουν, μεταξύ άλλων, η εργοδοσία «που επιτίθεται με σφοδρότητα στα εργατικά δικαιώματα, βρήκε σε αυτή την προσπάθειά της σύμμαχο τον πρόεδρο και ορισμένα μέλη της διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου».
 
Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου:
Αυτές τις μέρες το σωματείο μας βρίσκεται σε αγώνα για την ακύρωση της απόλυσης εργαζόμενου, συνδικαλιστή στον “Φιλοκτήτη”. Πραγματοποιήσαμε περιοδείες στο χώρο δουλειάς, ζητήσαμε συνάντηση με τη διεύθυνση της εταιρείας, η οποία κρύβεται, προτείναμε κοινό αγώνα με το Επιχειρησιακό Σωματείο με στόχο την ακύρωση της απόλυσης. Αναδείξαμε τις αιτίες της απόλυσης και τις προθέσεις της εργοδοσίας. Διεξάγουμε αγώνα για να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας. Ο αγώνας δεν γίνεται για ένα συνάδελφο. Μας αφορά όλους.
 
Η εργοδοσία, που επιτίθεται με σφοδρότητα στα εργατικά δικαιώματα, βρήκε σε αυτή την προσπάθειά της σύμμαχο τον πρόεδρο και ορισμένα μέλη της διοίκησης του Επιχειρησιακού Σωματείου.
 
Πιο συγκεκριμένα οι “καθώς πρέπει” συνδικαλιστές:
 
Αρνήθηκαν να γίνει παρέμβαση στη διοίκηση της εταιρείας. Δεν έκαναν τον κόπο να βγάλουν ούτε μία ανακοίνωση καταδίκης. Δικαιολογούν την απόφαση της εταιρείας για την απόλυση ως νόμιμο δικαίωμά της.
 
Συκοφαντούν το κλαδικό σωματείο ότι δήθεν προκάλεσε αναστάτωση, με τις περιοδείες και την ενημέρωση που έκανε.
Την ώρα που σε δεκάδες εργαζόμενους κόβονται ρεπό και άδειες, οι ίδιοι συνδικαλιστές αρνούνται ότι η δουλειά είναι εξαντλητική, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, διατυμπανίζουν ότι “σε αυτή την εταιρεία είμαστε προνομιούχοι γιατί οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών δεν είναι μεγάλες”.
 
Τελευταία ενέργεια είναι η πραξικοπηματική απόφαση (χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ) για “κλείσιμο” του θέματος της απόλυσης. Κάλεσαν αιφνιδιαστικά Γενική Συνέλευση ημέρα Σάββατο, την ανακοίνωσαν μόλις 2 μέρες νωρίτερα, με στόχο να μην υπάρχει μαζική συμμετοχή, εκβιάζουν με ύφος αποφασίζομεν και διατάσσομεν: “..Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί απαρτία, το ζήτημα για το σωματείο και τη Διοίκηση του σωματείου θα θεωρηθεί λήξαν και καμία περαιτέρω ενέργεια δεν θα υπάρξε.