Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της απεργίας, η οποία αναμένεται να λήξει την Παρασκευή στη 13:00 ώρα Ελλάδος, σκοτώθηκαν δύο διαδηλωτές ηλικίας 23 και 24 ετών, στα επεισόδια που ξέσπασαν σε προάστιο του Καράκας και στη Βαλένσια στη βόρεια Βενεζουέλα, ενώ δε δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για τον θάνατο τους.
 
Σύμφωνα με την εισαγγελία ο 24χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα, ενώ περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια σε αυτές τις δύο περιοχές.
 
Στους 95 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών, από τότε που έχουν ξεκινήσει οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τη Washington Post. Επίσης, με τη μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal, 367 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
 
«Κερδίσαμε πάλι (…) Οι μόνοι που μπορούν να παραλύσουν τη χώρα είναι οι τσαβιστές», τόνισε ο Μαδούρο διαβεβαιώνοντας ότι οι βασικοί τομείς της οικονομίας της Βενεζουέλας λειτουργούν στο «100%». 

«Ο Μαδούρο πρέπει να παραιτηθεί»
 

Ο διπλωμάτης της Βενεζουέλας Ίσαϊς Μεντίνα δήλωσε την παραίτηση του λόγω της συστηματικής δίωξης των πολιτών, της «κρατικής τρομοκρατίας» και των παραβιάσεων του συντάγματος από την κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Μαδούρο  ενώ τόνισε ότι ο Μαδούρο πρέπει να παραιτηθεί.
 
Είπε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί «με βάση τις αρχές του» γιατί «θα ήταν υποκριτικό να παραμείνω εδώ και να μην αντιπροσωπεύω τις αξίες του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
 

Κυρώσεις από τις ΗΠΑ
 

Oι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις κατά του υπουργού Άμυνας της Βενεζουέλας και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Η αμερικάνικη κυβέρνηση μπορεί να ανακοινώσει ακόμα και την Τρίτη τις κυρώσεις, οι οποίες θα μπλοκάρουν την πρόσβαση των αξιωματούχων στο αμερικάνικο χρηματοοικονομικό σύστημα, ενώ στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων είναι και ο 54χρονος υπουργός Άμυνας, Βλάντιμιρ Παντρίνο Λόπεζ.