Μιλώντας στον ρ/φ σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», ο Α. Πετρόπουλος, σχολίασε το αποτέλεσμα της εξόδου στις αγορές, το θέμα των συντάξεων καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές.
 
«Δεν αρκεί να δει κανείς μόνο το αποτέλεσμα της εξόδου στις αγορές, πρέπει να δούμε και τις άλλες παραμέτρους, που διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα στην οικονομία και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση και με το 2014 και τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου.
 
Σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε 130.000, ενώ το 2015 ο αριθμός τους ανερχόταν σε 160.500. Πρόσθεσε ακόμη ότι από το 2015 έως το 2017 έχουν εκδοθεί 217.000 συντάξεις, αριθμός που, όπως εξήγησε, περιλαμβάνει εκτός από παλαιότερες αιτήσεις που εκκρεμούσαν το 2015 και πρόσθετες αιτήσεις που κατατέθηκαν στη συνέχεια.
 
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που θα επιλέξουν να μετατρέψουν σε μισθωτή την απασχόληση εργαζομένων με μπλοκάκι, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο υφυπουργός σημείωσε πως «τις προσεχείς ημέρες θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου».