Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρυχτεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής αποφάσισε η επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού μετά από έκτακτη συνεδρίασή της και συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Μετά από συνάντηση με την Λυδία Κονιόρδου, η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. ανακοίνωσε ότι «η υπουργός αντιμετώπισε με υπευθυνότητα τα αιτήματα που έθεσε με το εξώδικό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, δρομολογώντας συγκεκριμένες ενέργειες για χρόνια ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους στο ΥΠ.ΠΟ.Α.».

«Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. συνεχίζει αταλάντευτα και σταθερά να χειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο ΥΠ.ΠΟ.Α. στέκοντας ταυτόχρονα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. υλοποιώντας απόφαση του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας είχε προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στις 29 και 30 Ιουλίου στην Αττική.