«Άλλη μια αξιολόγηση έκλεισε με πολύ οδυνηρό τρόπο, ο ελληνικός λαός φορτώθηκε με 13 δις επιπλέον μέτρα, δεν πήραμε απολύτως καμία συγκεκριμένη δέσμευση για το χρέος ενώ αντίθετα έχουμε δεσμευτεί σε δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα, που είναι φανερό ότι υπονομεύουν την όποια προσπάθεια για ανάπτυξη» είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «247».
 
«Όταν ακούω τον Πρωθυπουργό να μας λέει ότι βλέπει γύρω του γελαστά πρόσωπα, πραγματικά αναρωτιέμαι που τους συνάντησε. Στη διαδρομή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Μουσικής, από Μέγαρο σε Μέγαρο, νομίζω ότι έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα» πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με την κα Γεννηματά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πανηγυρισμούς για την έξοδο στις αγορές καθώς, όπως είπε, «εχουμε χάσει 2,5 ολόκληρα χρόνια και δεν έχουμε φτάσει στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε».
 

«Τελειώνετε!»

η εντολή που έχουμε από τον κόσμο είναι μια λέξη: Τελειώνετε!» τόνισε η Φ.  Γεννηματά. «η Κεντροαριστερά είναι ένας ευρύτερος χώρος και δεν θα χαρίσουμε αυτό το χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουμε χορηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο» τόνισε.
 
Όσον αφορά τον νέο φορέα είπε ότι μπορεί να είναι είτε πολυκομματικός, είτε πολυτασικός, αλλά λειτουργεί με εκλεγμένο Πρόεδρο, με εκλεγμένα όργανα και δεν είναι μια απλή συνομοσπονδία όπου οι αποφάσεις παίρνονται σε επίπεδο των επικεφαλής και των κορυφαίων στελεχών. «Όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι τόσο μεγαλύτερος πλουραλισμός θα υπάρχει και σε επίπεδο ιδεών και προτάσεων και τόσο μεγαλύτερη κινητοποίηση θα υπάρχει στην ελληνική κοινωνία στο χώρο μας, στη δική μας βάση, έτσι ώστε να έρθουν να ψηφίσουν. Αυτό νομίζω θα δώσει μια πολύ μεγάλη δυναμική στο εγχείρημα. Το εύχομαι και το ελπίζω να έρθει ο κόσμος να εκφράσει την άποψή του. Να ψηφίσει».