Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, είπε ότι «πολλά πράγματα θα μοιάζουν ίδια με σήμερα» την επομένη της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το Brexit, επιβεβαιώνοντας τις διαρροές από το υπουργικό συμβούλιο ότι θα ζητούσε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μια «περίοδο χάριτος», που θα έχει έναρξη το 2019, που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διαζυγίου και θα λήξη πριν από τις βρετανικές εκλογές το 2022.
 
Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα όργανα της Ε.Ε. και από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών , ενώ η Βρετανία από μεριάς της θα πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο μεταναστευτικό πρόγραμμα, να επιτύχει συμφωνία εμπορίου με την Ε.Ε. και να ανακτήσει το δικαίωμα να κάνει διμερείς εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες.
 

Η αντίδραση της ΕΕ
 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ε.Ε., μια τέτοια μεταβατική περίοδος θα μπορούσε να συμφωνηθεί μόνο αφότου έχει συζητηθεί η τελική μορφή της συμφωνίας εξόδου της Βρετανίας.
 
Μάλιστα, παρέπεμψε στον γύρο των διαπραγματεύσεων του Αυγούστου, λέγοντας ότι οι όροι της συμφωνίας «θα αρχίσουν να συζητιούνται πάλι τότε».
 
«Βλέπω ελπιδοφόρα σημάδια ότι πράγματα αλλάζουν, ότι αλλάζει το κλίμα στη Βρετανία» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, που μετέχει στην τριπλή προεδρία της Ε.Ε. και παρακολουθεί από κοντά τη διαπραγμάτευση.
 
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι το Λονδίνο δεν έχει προετοιμαστεί αρκετά καλά, αλλά ότι η Ε.Ε. είναι τέλεια προετοιμασμένη», δήλωσε.