Ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε μόνο για τη μη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο του 2010 και απαλλάχτηκε για την παράλληλη διατήρηση της θέσης του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και για την κατηγορία της μη σύγκλησης του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Η ποινή που επεβλήθη είναι φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή.

Ούτε η ποινή – χάδι όμως δείχνει να ευχαριστεί την Κομισιόν, που μέσω της Ανίκα Μπράιτχαρτ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος, καθώς όπως επισημαίνεται η απόφαση δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία. Επανέλαβε την εμπιστοσύνη της στο Α. Γεωργίου έκανε λόγο για εύρυθμη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο 2010 – 2015 και μετά.

«Η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών στα κράτη -μέλη μας αποτελεί βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προστατεύεται από το δίκαιο της ΕΕ. Λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή ειδική απόφαση, η οποία παρατηρούμε ότι δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία. Κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά.