«Τρεις από τους πέντε που άνοιξαν πυρ σκοτώθηκαν, ενώ δύο ακόμη αφοπλίστηκαν και συνελλήφθησαν» σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με δηλώσεις δικηγόρου, Σοφία Ρουμπασγιάγια που βρισκόταν στο κτίριο και επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, μία δικαστικός επιμελητής και ένοπλοι φρουροί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά την επίθεση.

Όπως προκύπτει από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στο δικαστικό μέγαρο εκδικαζόταν η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης «GTA», με έντεκα άτομα να βρίσκονται στο εδώλιο, όταν κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να αφοπλίσουν φρουρούς και άρχισαν να πυροβολούν. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ακούστηκαν περισσότεροι από 20 πυροβολισμοί.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης, με την Τατιάνα Πέτροβα, εκπρόσωπο τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, να επιβεβαιώνει πως έχουν τραυματιστεί ένας φρουρός του δικαστηρίου και δύο αστυνομικοί.

Κατά πληροφορίες από υπηρεσίες επιβολής του νόμου που επίσης επικαλείται το TASS, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς των κατηγορούμενων, με δύο από αυτούς να φέρονται να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση της συμμορίας «GTA»

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, η συμμορία «GTA Gang» πήρε το όνομά της από το γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι «Grand Theft Auto», μετά από δολοφονίες οδηγών αυτοκινήτων που διέπραξαν στη Μόσχα και γύρω περιοχές κατά την περίοδο 2012-2014.

Κατηγορίες έχουν αποδοθεί κατά εννέα εξ αυτών για τη δολοφονία 17 ανθρώπων και δύο απόπειρες δολοφονίας, καθώς και για ληστεία, λεηλασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.