Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση την Δευτέρα το απόγευμα, στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 20 ατόμων, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής και 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου.


Πυρκαγιά ξέσπασε, το πρωί της Τετάρτης, σε πλαγιά της ευρύτερης νοτιοδυτικής περιοχής της Κνωσού στο Ηράκλειο. Η άμεση επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων, παρά τους ανέμους που έπνεαν στη περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα γρήγορα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά αναζωπυρώθηκε, λόγω του αέρα, όμως παραμένει υπό πλήρη έλεγχο. Δύναμη ενός πεζοπόρου τμήματος και τριών οχημάτων της Πυροσβεστικής παραμένει στο χώρο για την κατάσβεση.

Οριοθετημένη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου Αττικής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο της καμένης έκτασης, είναι η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 3 υδροφόρες από την Περιφέρεια, 4 εθελοντές και 2 ειδικά μηχανήματα.

Σε ύφεση είναι πλέον και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Δευτέρα το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορίζι Μεσσηνίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Τρίτη στο Σουληνάρι Μεσσηνίας και στο Αδάμιο Αργολίδας. Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μεσσηνία επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην Αργολίδα 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

Υψηλός θα είναι και αύριο Πέμπτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 4) σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λέσβο και Χίο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.


Επίσης, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες, στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, ενώ υπενθυμίζει εκ νέου ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.