Σε συνέντευξη που παραχώρησε  στην «F&M Voice», η Ο. Γεροβασίλη δήλωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να τελειώσει την πελατειακή λογική και να συμπληρώσει με τον κατάλληλο τρόπο τις κενές θέσεις στον δημόσιο τομέα. «Με το νέο σύστημα κινητικότητας επιδιώκουμε την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, στη λογική “ο κατάλληλος εργαζόμενος στην κατάλληλη θέση”», με άμεση συνέπεια να μπαίνει «οριστικό τέλος στο πελατειακό σύστημα των μετατάξεων και αποσπάσεων ημετέρων».

Ερωτηθείσα για το νέο σύστημα αξιολόγησης, με το οποίο θα γίνει η στοχοθεσία και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δομών του δημοσίου τομέα, τόνισε ότι «στόχος είναι η βελτίωση του δημόσιου λειτουργού και, τελικά, η αναβάθμιση του παραγόμενου διοικητικού έργου, μακριά, ασφαλώς, από τις λογικές κοινωνικού αυτοματισμού που επέβαλλαν οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ΝΔ».

Άφησε αιχμές για τον ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας πως προσπαθούν να παραποιήσουν την αλήθεια. «Όποτε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιχείρησαν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να την παρουσιάσουν καθ' υπαγόρευση συγκεκριμένων συμφερόντων, η πραγματικότητα τους διέψευσε. Η αλήθεια δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε να κατασκευαστεί».