Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εμπλέκεται σε δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς. Κατά την πρώτη, «Υπόθεση 1000», αφορά καταγγελίες ότι ο Μπ. Νετανιάχου δέχθηκε «δώρα» από τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλλυγουντ, Άρνον Μίλτσαν, καθώς φέρεται να του ζητήθηκε να αγοράσει είδη πολυτελείας για τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του.

Κατά τη δεύτερη υπόθεση, «Υπόθεση 2000»,  ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να προσπάθησε να συνάψει συμφωνία με τον εκδότη της μεγάλης εφημερίδας, Yedioth Ahronoth, με σκοπό την καλύτερη εικόνα του στον τύπο, και με αντάλλαγμα την αποδυνάμωση της φιλοκυβερνητικής Israel Hayom.

«Απορρίπτουμε ολοκληρωτικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς» ανακοίνωσε η πλευρά του Μπ. Netanyahu, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες σε βάρος του δεν είναι τίποτε παρά απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. «Δεν θα γίνει τίποτα, διότι δεν συνέβη τίποτα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, Αβιτσαϊ Μενμπελντλιτ, πρόοδος στις δύο υποθέσεις σημειώθηκε, κατόπιν επαφής με πρώην υψηλό σύμβουλο του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Όπως αναφέρεται, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες ώστε ο εν λόγω άνδρας, Άρι Χάροου, να χαρακτηριστεί μάρτυρας του κράτους στην υπόθεση του Μπ. Νετανιάχου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Μεντελμπλίτ δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο πως «προχωρούμε», καθώς και πως η εισαγγελία «συνεργάζεται με την αστυνομία» με σκοπό ο πρώην επικεφαλής του γραφείο Νετανιάχου να γίνει μάρτυρας στην υπόθεση. Επίσης, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να «εργαστούν ειρηνικά και να βρεθεί η αλήθεια».