Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι «τα άσφαιρα αντιπολιτευτικά της πυρά και ο διχαστικός της λόγος δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική γύμνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κ. Μητσοτάκη».
 

Στενή σχέση Ρουβίκωνα – ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αυγενάκης
 

«Ο Ρουβίκωνας νομίζω, έχει πολύ πιο στενή σχέση απ’ ό,τι φανταζόμαστε, τελικά, με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.
 
Όπως υποστήριξε, αυτό μπορεί κανείς να το συμπεράνει και από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν απάντησε σε δύο επιστολές του προέδρου της ΝΔ για την ποιότητα του κοινοβουλευτικού έργου, αλλά έσπευσε να απαντήσει στο θέμα του Ρουβίκωνα με τρισέλιδη επιστολή.
 
Μάλιστα, διερωτήθηκε: «Εάν μπούκαραν, και το λέω κυριολεκτικά, στη Βουλή στελέχη της Ν.Δ. ή της Νεολαίας μας, θα είχε την ίδια ευαισθησία ο κ. Βούτσης και την ίδια αντίληψη και τον ίδιο τρόπο αντίδρασης; Όχι βέβαια». «Δεν το κατάλαβα» πρόσθεσε. «Γιατί αυτή η προνομιακή σχέση και αντιμετώπιση προσώπων των οποίων δεν σέβονται τους νόμους, έχουν λειτουργήσει με μια νοοτροπία που δεν συμφωνούμε και να είναι απολύτως βέβαιοι την επόμενη μέρα που αναλάβει η Ν.Δ., ο νόμος και η τάξη θα ισχύσει παντού» συμπλήρωσε.