Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104,9», ο Δ. Παπαδημούλης τοποθετήθηκε σχετικά με τις ευθύνες που έχει η ΕΛΣΤΑΤ για την χρεοκοπία της χώρας και τόνισε πως η ευθύνη βαραίνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι πλέον η χώρα εγγυάται πλήρως την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία των ελληνικών δημόσιων στατιστικών και της ΕΛΣΤΑΤ.

«Για την ευθύνη της χρεοκοπίας, για το έλλειμμα 15,1% του 2009, την ευθύνη την έχουν 100% η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όχι η ΕΛΣΤΑΤ. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα “μαγειρέματα” στις δημόσιες στατιστικές αφορούν στο παρελθόν, βαρύνουν τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα πλέον η Ελλάδα αναγνωρίζεται στο εξωτερικό -και στις Βρυξέλλες, εγγυάται πλήρως την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία των ελληνικών δημόσιων στατιστικών και της ΕΛΣΤΑΤ, σε συνεργασία με τη Eurostat».

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις των Βρυξελλών για την υπόθεση του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσουν οι δημόσιες τοποθετήσεις, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να δοθεί η εντύπωση προσπάθειας παρέμβασης της ΕΕ στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Ο κ. Γεωργίου έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε ανώτερο βαθμό δικαιοσύνης, ενώ κατά τη συνταγματική τάξη, η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δε νοείται να παίρνει εντολές, ούτε από την Αθήνα, ούτε πολύ περισσότερο από τις Βρυξέλλες. Νομίζω ότι είναι υπερβολικές, άτοπες και δε βοηθούν αυτές οι δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, που δίνουν την εντύπωση μίας διάθεσης παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Έχουν κάθε λόγο και στις Βρυξέλλες σε αυτό το θέμα να κατεβάσουν τους τόνους».