Όπως αναφέρει το CNN, μόνο ένας ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπιλ Κλίντον το 1993, είχε δημοτικότητα κάτω του 50% (44%) μετά από 200 μέρες στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει ο Τραμπ ιδιαίτερα στην εκλογική του βάση. Η έντονη υποστήριξη του από τους ψηφοφόρους των ρεπουμπλικάνων έχει πέσει από το 73% του περασμένου Φεβρουαρίου στο 59%, ενώ η υποστήριξη του από ψηφοφόρους χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου έχει υποχωρήση κατά 12%. Ωστόσο, το 83% των Ρεπουμπλικάνων συνεχίζουν να εγκρίνουν τις πολιτικές του, ενώ το 90% των Δημοκρατών τοποθετούνται εναντίον τους.

Εντύπωση επίσης προκαλεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης των Αμερικανών στις πληροφορίες που διαχέονται από τον Λευκό Οίκο. Το 73% δηλώνει σκεπτικό απέναντι σε όσα ισχυρίζεται ο Λευκός Οίκος, ενώ μάλιστα το 30% διαμηνύει ότι δεν πιστεύει καθόλου τα όσα διαρρέονται από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Παράλληλα, το 60% χαρακτηρίζει τον Τραμπ αναξιόπιστο και μη τίμιο, ενώ το 67% δηλώνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποτελεί πρόσωπο θαυμασμού. Τέλος, το 63% των Αμερικανών δηλώνει πως δεν είναι υπερήφανο που ο Τραμπ βρίσκεται στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.