Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. έχει προκηρύξει δύο 24ωρες απεργίες για την Παρασκευή και τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, άλλες δύο 48ωρες την Παρασκευή 18 και την Κυριακή 20 Αυγούστου και δύο πενθήμερες απεργίες από την Τρίτη 22 Αυγούστου και την Κυριακή 27 Αυγούστου.
 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η κύρια αιτία των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ., με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τις προδιαγραφές των ρυμουλκών, τα οποία συνοδεύουν τα δεξαμενόπλοια που προσεγγίζουν τις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ.
 
«Παρά, τις επανειλημμένες οχλήσεις µας, ακόµη και προς τα αρµόδια Υπουργεία, µέχρι αυτή τη στιγµή ουδεµία απάντηση έχουµε λάβει, οδηγώντας το συνδικάτο µε αυτό τον τρόπο στην ύστατη λύση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς δεν είµαστε σε καµία περίπτωση διατεθειµένοι να συνεχίσουµε για ακόµη ένα χρόνο να επιτρέπουµε σε ρυµουλκά που δεν πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας, να απειλούν τις ζωές και την ασφάλεια των συναδέλφων µας και κατ’ επέκταση των εγκαταστάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ.