Το ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες  ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο (Δείκτη 4), κάνει τους παράγοντες του υπουργείου και της πυροσβεστικής να οδηγούνται στο συμπέρασμα  πως υπάρχει σχέδιο εμπρησμών.

Το μέτωπο της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εξάπλωση της πυρκαγιάς προς το Καπανδρίτι. Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».

Ο δήμαρχος Ωρωπού μίλησε στον ΣΚΑΙ και δήλωσε πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερα εναέρια μέσα. Ανέφερε πως καίγονται αυτή την ώρα σπίτια, χωρίς να γνωρίζει συγκεκριμένο αριθμό και πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής βλάστησης.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Καπανδριτίου – Μικροχωρίου, στην συμβολή παραλιακής Αγίων Αποστόλων και επαρχιακής Καλάμου και στην συμβολή της λεωφόρου Μαρκοπούλου με την παραλιακή Αγίων Αποστόλων.