Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ο Τραμπ υποστήριξε πως οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες ναζί και αντιφασίστες στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία της 32χρονης διαδηλώτριας Heather Heyer, είναι κατακριτέες.

Τόνισε πως όσο ευθύνονται οι ακροδεξιοί, άλλο τόσο ευθύνονται και οι της ριζοσπαστικής Αριστεράς. «Υπήρχε μία ομάδα ανθρώπων που ήσαν επιθετικοί. Και υπήρχε από την άλλη πλευρά μία άλλη ομάδα που ήταν επίσης βίαιη. Κανείς δεν θέλει να το πει Τι να πούμε για την άκρα αριστερά  που επετέθη στην ακροδεξιά; Δεν έχουν μέρος της ευθύνης; Καταδίκασα τους ναζί ή τους λευκούς ρατσιστές. Υπήρχαν πολύ καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αναταραχή και πολλοί κατηγόρησαν τον Τραμπ για κάλυψη των ακροδεξιών. Ωστόσο, ο Τραμπ φαίνεται να βρίσκει καινούργιους υποστηρικτές, με τον πρώην επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ να επικροτεί τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ. «Ευχαριστώ πρόεδρε Τραμπ για την εντιμότητα και το θάρρος σας. Είπατε την αλήθεια», ανέφερε ο Ντιούκ και κατηγόρησε τους «τρομοκράτες της αριστεράς».