«Είμαστε κλόουν, μουσικοί, χορευτές, εργάτες και ειδικοί του παιχνιδιού, και επικεντρωνόμαστε στο να δουλεύουμε με οικογένειες προσφύγων που ζουν σε ειδεχθείς συνθήκες» αναφέρει στο BBC ο Ας, ένα μέλος των «Ιπτάμενων Γλάρων» (The Flying Seagul Project), που επισκέπτονται προσφυγικούς καταυλισμούς και διασκεδάζουν τα παιδιά.
 
«Έτσι, παίζουμε μουσική, στήνουμε ένα μικρό τσίρκο, τέχνες, χορός, σινεμά, κουκλοθέατρο, διακόσμηση πίτσας και οτιδήποτε μπορούμε να σκεφτούμε, για να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να αισθανθούν καλά» συμπληρώνει ο Ας.
 
«Πριν, όλοι μας καθόμασταν στις σκηνές μας» αναφέρει στην κάμερα ένας μικρός πρόσφυγας, για να συμπληρώσει «όταν έρχονται εδώ, φτιάχνουν κάτι από το τίποτα».
 
«Πέρα από την πολιτική και τα ζητήματα των ενηλίκων, τα παιδιά παραμένουν παιδιά και θέλουν να παίζουν και να τρέχουν και να τα επιβραβεύουν για μέτρια έργα τέχνης. Το χρειάζονται αυτό. Το μέλλον μας, είναι τα όνειρα που έχουμε ως παιδιά να γίνονται πραγματικότητα. Θα ήθελα αυτά τα παιδιά να νιώσουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα
 
Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του BBC Three:


 
Η ομάδα των Ιπτάμενων Γλάρων έχει πλούσια δράση κατά το παρελθόν σε αρκετές χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να στηρίξε τη δράση του, εδώ η σελίδα τους στο διαδίκτυο και στο facebook.