Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «One Nation», που επιδιώκει να απαγορευτεί το συγκεκριμένο ένδυμα στη χώρα της επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας, προκάλεσε την κατακραυγή άλλων βουλευτών όταν εμφανίστηκε στη Βουλή της Αυστραλίας καλυμμένη πλήρως με μπούρκα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τζορτζ Μπράντις επέκρινε την «διαμαρτυρία» της Π. Χάνσον χαρακτηρίζοντας την ως «μικρή παράσταση», ενώ όταν είπε: «Όχι, γερουσιαστή Χάνσον, δεν θα απαγορεύσουμε την μπούρκα», χειροκροτήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του, κατηγόρησε τη βουλευτή ότι είναι προσβλητική για τους μουσουλμάνους, συμβουλεύοντας να είναι πολύ προσεκτική σε ό,τι αφορά τις θρησκευτικές ευαισθησίες άλλων Αυστραλών και προειδοποίησε για την ενδεχόμενη αντίδρασή τους.

«Για να γελοιοποιήσετε αυτήν την κοινότητα, να την οδηγήσετε σε μια γωνιά, να χλευάσετε τα θρησκευτικά της ενδύματα, είναι ένα φοβερό πράγμα και θα σας ζητούσα να σκεφτείτε τι κάνατε» συμπλήρωσε ο ίδιος, ο οποίος είναι και γενικός εισαγγελέας της Αυστραλίας. Και συνέχισε λέγοντας το εξής: «Έχουμε περίπου μισό εκατομμύριο μουσουλμάνους Αυστραλούς, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νομοταγείς και καλοί πολίτες».

«Είναι άλλο πράγμα να φορέσει το θρησκευτικό ένδυμα ως ειλικρινή πράξη πίστης, και άλλο να το φορέσει σαν κόλπο εδώ στην αίθουσα», υπογράμμισε βουλευτής των Εργατικών.

Η πρόταση για απαγόρευση της μπούρκας αναμένεται να συζητηθεί στη Γερουσία την Πέμπτη. Σε δήλωσή της η Π. Χάνσον ισχυρίστηκε ότι είναι ανάγκη «να απαγορευτεί η κάλυψη ολόκληρων ατόμων στο δημόσιο χώρο. Είναι ένα σημαντικό θέμα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Αυστραλία».
 
Μάλιστα, πριν δύο μήνες η ίδια είχε κληθεί να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι είχε υποστηρίξει πως οι μαθητές με αυτισμό θα πρέπει να απομακρύνονται από τις αίθουσες διδασκαλίας.