Οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες ήταν οκτώ άτομα από Άρτα, Πρέβεζα, Γύθιο και Αίγιο με ένα φορτηγάκι τύπου βαν μεταφοράς προσωπικού. Είχαν μεταβεί στο νησί για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Σιμωτάτα και στα Λουρδάτα και είχαν αποδεσμευτεί για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Στην επιστολή τους ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και έκαναν λόγο για προκλητική συμπεριφορά. Τελικά οι οκτώ πυροσβέστες αναχώρησαν από το νησί λίγες ώρες αργότερα με πλοίο άλλης εταιρίας.

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ – τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν».