Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Σ. Φάμελλος δήλωσε πως είναι περίεργο το ότι ξέσπασαν τόσες πυρκαγιές την ώρα που μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού απουσιάζει. «Είναι περίεργο φαινόμενο που ξεκίνησαν οι φωτιές στο Δεκαπενταύγουστο. Είναι περίεργο που είχαμε φωτιές όταν έλειπε ένα μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού».

Ωστόσο, δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος για το ποιοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτό το «περίεργο φαινόμενο» και τόνισε πως περιμένει να ενημερωθεί περαιτέρω από την πυροσβεστική, ενώ έκανε λόγο για «πολλές συζητήσεις για τις 22 φωτιές στη Ζάκυνθο, πάντως είναι ανθρώπινος παράγοντας».

Αναφερόμενος στην κριτική που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας για την απουσία του από το μέτωπο των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική τις πρώτες μέρες, δήλωσε ότι «ο Αλεξης Τσίπρας δεν έκανε σόου, πήγε να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής για την επόμενη ημέρα».

Παράλληλα επιτέθηκε και σε όσους άσκησαν δημόσια κριτική στον πρωθυπουργό μέσω twitter χρησιμοποιώντας το hashtag για τον «εξαφανισμένο πρωθυπουργό» κατηγορώντας τους ότι «ίσως να ήθελαν να πλήξουν το ηθικό των δυνάμεων, όσοι έγραφαν στο twitter για τον εξαφανισμένο πρωθυπουργό».