Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ν. Τόσκας υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μας», αν και ποτέ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος την δράση κάποιου «μοναχικού λύκου». ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ηρεμίας σε σχέση και με τον περίγυρό μας και όλη την Ευρώπη και τόνισε ότι δεν έχουμε ενδείξεις οργάνωσης τέτοιων πράξεων στη χώρα μας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, υπογράμμισε πως για να ξεκινήσει η αντιμετώπιση του προβλήματος θα πρέπει να δοθεί λύση στην κρίση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και δημιουργεί ενδεχομένως το μένος κατά ευρωπαϊκών κρατών.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές της τελευταίας εβδομάδας, υποστήριξε πως δεν έγινε ποτέ λόγος για θεωρίες συνομωσίας και τόνισε ότι υπάρχει προβληματισμός για τα κίνητρα των δραστών. «Κανένας δεν μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας, μιλήσαμε για προβληματισμούς, αλίμονο αν δεν είχαμε προβληματισμούς, αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν μπορεί όσοι βάζουν τις φωτιές να είναι τρελοί».