Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», ο Μακρόν αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό το θέμα συμμετοχής γαλλικών εταιριών σε αποκρατικοποιήσεις στη διαχείριση υδάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και στους σιδηροδρόμους (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ). Παράλληλα, θα ζητήσει στήριξη επενδυτικών σχεδίων στην εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική, η γεωθερμία και η βιομάζα.

Αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα τεχνικής βοήθειας που παρέχει το Παρίσι στην Αθήνα σχετικά το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και διαχείρισης της δημόσιας παρουσίας, ενώ θα τεθεί και το ζήτημα συνεργασίας και συμμετοχής γαλλικών εταιριών στον ελληνικό τουρισμό και στη δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου Τουρισμού, για την προώθηση καλύτερης συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Στο επίκεντρο ο ΟΛΘ

Ο Μακρόν θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, μαζί με το κλιμάκιο των επιχειρηματιών που θα τον συνοδεύει καθώς αναμένονται ανακοινώσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο, σχετικά με τον ΟΛΘ. Στην κορυφή της ατζέντας του Μακρόν βρίσκεται το σχέδιο γαλλικών επενδύσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Δημήτρης Μακρής, τον Ιούνιο εξέφρασε την αισιοδοξία του για «ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης μέσα στους επόμενους πέντε μήνες».