Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Real News», ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι στην επικείμενη τρίτη αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξουν τα βήματα που έχουν συμφωνηθεί με την Αθήνα και να σταματήσουν κύκλοι των δανειστών να μηδενίζουν το κοντέρ τω διαπραγματεύσεων και να ανοίγουν και πάλι θέματα για τα οποία είχαν κλείσει.

Εκτίμησε ότι μετά την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την «ατζέντα της κοινωνικής Ευρώπης» που θα αποτελέσει ειδικό θέμα σε ανώτατο διακυβερνητικό επίπεδο στην ΕΕ.

«Πρωτοβουλίες» για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Ερωτηθείς για τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση σε άσχετα με αυτές νομοσχέδια, υποστήριξε πως έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες ώστε να μειώνονται αρνητικά φαινόμενα στη νομοθέτηση και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ΝΔ δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα από αυτές που πραγματικά του αντιστοιχούν.

«Η αντιπαράθεση πάνω σε αυτό το ζήτημα, ιδιαίτερα με την αξιωματική αντιπολίτευση, παίρνει μερικές φορές διαστάσεις που υπαγορεύονται περισσότερο από την ανάγκη επικοινωνιακών χειρισμών».

Συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία με ΑΝΕΛ

Αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το αν αυτή θα ολοκληρωθεί μετά τη λήξη της υπάρχουσας κυβερνητικής θητείας, αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν φαίνεται να υπάρχει ημερομηνία λήξης στη συνεργασίας τους, παρά τις επιθυμίες των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που τους πολεμούν.

«Η αγωνία που διακατέχει όσους, πολιτικούς και οικονομικά συμφέροντα, πολεμούν τη σημερινή κυβερνητική συνεργασία δεν επιτρέπει στους ίδιους να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό ότι εμφορούνται από το τραύμα της “έλλειψης εξουσίας”» και συμπληρώνει: «Οι σημαντικές μερικές φορές διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα αναδεικνύονται και διαμορφώνουν το πεδίο για ανοχή ή συναίνεση, χωρίς να προδιαθέτουν ημερομηνία λήξης για τη συνεργασία».