H πορεία των φυλετιστών δεν εξελίχθηκε ως αναμενόταν καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο ήρθαν να πάρουν οι 40.000 αντιφασίστες, ανάμεσα τους και μέλη του κινήματος «Βlack Lives Matter».

Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει την αντι-πορεία και προχώρησε σε συλλήψεις 27 διαδηλωτών. Οι συλλήψεις έγιναν με την αιτία της άσχημης συμπεριφοράς και επιθέσεις κατά αστυνομικών κατά τη διάρκεια συκρούσεων, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από τους οργανωτές της αντι-πορείας φαίνεται η ξεκάθαρη στάση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές και σε άτομα το Τύπου.

Εξαφανισμένοι οι οπαδοί του Τραμπ
 

Στους 100 κι έπειτα στους 25 μειώθηκαν οι διαδηλωτές της πορείας των ακροδεξιών και υποστηρικτών του Τραμπ.
 
Η πορεία των αντιφασιστών κατάφερε να σπάσει τη συγκέντρωση και τις μισαλλόδοξες φωνές των ακροδεξιών οι οποίοι υπολογίζονταν αρχικά να αγγίζουν τις 10.000. Ωστόσο φαίνεται πως στη συγκέντρωση παρευρέθησαν πολλοί λιγότεροι. 


 

Οι συζητήσεις των ακροδεξιών

Η σελίδα Unicorn Riot δημοσίευσε συζητήσεις, που απέκτησε μέσω ανώνυμων πηγών της, των οργανωτών και όσων έλαβαν μέρος στην πορεία για την «ελευθερία του λόγου».
 
Οι συζητήσεις τους περιλαμβάνουν συγχαρητήρια στον οδηγό του Σάρλοτσβιτ, σχόλια κατά αριστερών και μειονοτήτων καθώς και ναζιστικοί χαιρετισμοί.