Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Ροδινά Ηλείας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες ήταν πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή. Επίσης, είχε εγκλωβιστεί στις φλόγες ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μια ομάδα 14 ατόμων πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι την έλευση της νύχτας, από αέρος συνέδραμαν 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Παράλληλα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, σε δασική έκταση στην περιοχή Νερατσούλες, της Ζακύνθου. Προς ώρας, δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ επί τόπου επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής.

 
Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας. Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη. 
 
Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Λεγρενά Αττικής, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στον οικισμό, αλλά δεν απειλούνται σπίτια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί.

Σε εξέλιξη αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πέντε πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, με διαφορά έξι λεπτών η μία από την άλλη στις περιοχές Καραβάδος και Τραπεζάκι της Κεφαλονιάς.

Οριοθετημένες είναι και οι πυρκαγιές σε Κοκκίνι, Καραβάδο, και Αλειμματά της Κέρκυρας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σε προσωπικό και μέσα από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο. 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν συνολικά 67 πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.