Οι ισπανοί ερευνητές εκτιμούν ότι ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο 22χρονος Μαροκινός ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία, ήταν ο οδηγός του μικρού φορτηγού που έπεσε πάνω στο πλήθος στην Βαρκελώνη την περασμένη Πέμπτη και σκότωσε 15 ανθρώπους. Η αστυνομία καταζητεί τον μοναδικό, σύμφωνα με τις αρχές, από τους 12 υπόπτους που εξακολουθεί να διαφεύγει.
 
Ερωτηθείς από το καταλανικό ραδιόφωνο αν ο καταζητούμενος ήταν ο οδηγός, ο Χοάκιμ Φορν, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είπε: «Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».
 
Η αστυνομία πραγματοποίησε πολλαπλές εφόδους στη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους υπόπτους, είπε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του καταζητούμενου έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.«Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας».

Αναγνώριση των θυμάτων

 
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Χοσέπ Τραπέρο, ανακοίνωσε τον θάνατο ενός από τους τραυματίες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 15, επτά γυναίκες και 8 άντρες, εκ των οποίων δύο παιδιά.
 
Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, έχουν αναγνωριστεί και οι 15 νεκροι της επίθεσης. Πρόκειται για 6 Ισπανούς, 3 Ιταλούς, 2 Πορτογάλοι, ένας Βέλγος, ένας Αμερικανός, ένας Καναδός και ένας Αυστραλός.


Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Στο Παρίσι εντοπίστηκε το όχημα του χτυπηματος στο Καμπρίλς

Στο Παρίσι εντοπίστηκε από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα πριν μια βδομάδα το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Καμπρίλς της Ισπανίας, όπου σκοτώθηκε μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Καμπρίλς της Ισπανίας, όπου σκοτώθηκε μία γυναίκα, καταγράφθηκε από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα στην περιοχή του Παρισιού, πριν από μία εβδομάδα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Le Parisien.
 

Διάψευση για τις πληροφορίες από την CIA

   
O πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλωνίας (Generalitat) Κάρλες Πιτζεμόντ διέψευσε πως η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA είχε προειδοποιήσει την τοπική αστυνομία (Mossos de Esquadra) για την πιθανότητα μίας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, τονίζει δημοσίευμα της η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.
 
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Objetivo, o Κ. Πιτζεμόντ διέψευσε πως η CIA είχε επισημάνει στις καταλαντικές υπηρεσίες ασφαλείας ότι επέκειτο κτύπημα στη Ράμπλα, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος «δεν υπάρχει κανενός είδους επαφή» με διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών.