Σύμφωνα με την Rai, μια ηλικιωμένη γυναίκα  έχασε τη ζωή της λόγω πτώσης μέρους του τοίχου της τοπικής εκκλησίας. Σε απόσταση λίγων μέτρων, ένα κτήριο έχει καταρρεύσει και επτά άτομα είχαν μείνει εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια.
 
Στο σημείο έφτασαν άνδρες του στρατού, οι καραμπινιέροι και οι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν από τα ερείπια τους εγκλωβισμένους. Κατάφεραν να διασώσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια και ενώ ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βρίσκονταν ένα παιδί δέκα ετών, ένα μωρό επτά μόλις μηνών και μια έγκυος γυναίκα που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια ενός γκρεμισμένου σπιτιού.

Η σεισμική δόνηση, αρχικά ανακοινώθηκε πως είχε ένταση 3,6 Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του στα 4 Ρίχτερ, ενώ το EMSC (European Mediterranean Seismological Centre) ανεβάζει στα 4,3 Ρίχτερ. 
 
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20 και 57 λεπτά τοπική ώρα (21 και 57 λεπτά ώρα Ελλάδας). Και έγινε αισθητός στην βόρεια πλευρά του νησιού, στις περιοχές Καζαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.