Ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράστηκε τη διανοητική αναπηρία, καθώς και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος του ιδιωτικού Οικοτροφείου Πειραιά, Κωνσταντίνος Λαλαούνης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. 

Στην απολογία του ο 86χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ανέφερε τις σπουδές του, την επαγγελματική του πορεία, την κοινωνική του δράση καθώς και τα βραβεία και την οικονομική επιφάνεια του ιδρύματος Πειραιά. «Αν ήμουν παλιάνθρωπος, δεν θα είχα καμία ηθική και οικονομική βοήθεια» υποστήριξε.


«Σπίτι αγάπης, βοήθειας και συμπαράστασης»


«Είμαι καθαρός, δεν έχω πειράξει τίποτα και κανένα παιδί. Είμαστε σπίτι αγάπης, βοήθειας και συμπαράστασης. Μπορεί να έγιναν και παραλείψεις, αλλά τα υλικά μας ήταν της αγάπης. Δεν είχα αυστηρότητα, δεν ήμουν τιμωρός, ήθελα να υπάρχει τάξη και πειθαρχία» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μικρή ομάδα παιδιών που στράφηκαν εναντίον του, επειδή δεν μπορούσε το οικοτροφείο να τους παρέχει πολυτελή ρούχα και υποδήματα ή κινητό και υπολογιστή στο καθένα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το δικαστήριο παρέλασαν πρώην τρόφιμοι του οικοτροφείου από την έναρξη της λειτουργίας του και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που ανέφεραν τα ευεργετήματα τα οποία παρείχε το οικοτροφείο και υποστήριξαν ότι αδυνατούν να πιστέψουν τις κατηγορίες.