Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φοίνιξ ισχυρίζεται ότι κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών. «Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις», σημείωσε.

Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Ντ. Τραμπ συγκεντρώθηκαν στο Φοίνιξ για την πρώτη του πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.
 

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, όμως τα μέσα ενημέρωσης της Αριζόνας κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.

 
Την ώρα που υποστηρικτές του εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ». Οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου απαντούσαν με συνθήματα όπως: «Χτίσε το τείχος», κάνοντας αναφορά στη δέσμευση του Ντ. Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.