«Λυπάται για την απόφαση» της Ουάσινγκτον να παγώσει αυτά τα χρήματα, χαρακτηρίζοντάς την «λάθος κρίσης» ανακοίνωσε συγκεκριμένα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.
 
Επίσης σημειώνεται πως μια συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κάιρο ανάμεσα στον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό και στενό σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, αφαιρέθηκε από την ατζέντα του υπουργείου χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.
Αιγυπτιακή εφημερίδα επιβεβαίωσε ωστόσο πως ο Κούσνερ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, επικαλούμενη τον Αλάα Γιούσεφ, εκπρόσωπο του αρχηγού του κράτους.
 
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η Ουάσινγκτον πάγωσε χθες βοήθεια 96 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο και καθυστέρησε τη χορήγηση 195 εκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής βοήθειας λόγω ανησυχιών που συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο είχε ανασταλεί εν μέρει το 2013 από τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ως αντίδραση για την καταστολή των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, προτού αποκατασταθεί τον Μάρτιο του 2015 με τη χορήγηση ετησίως ενός ποσού ύψους 1,3 δισεκ. Ευρώ. Έπειτα η αμερικανική διπλωματία ξεκίνησε στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2015, υποσχόμενη την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στον τομέα της ασφάλειας και της μάχης κατά της τρομοκρατίας.