Στο εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού αναπαράγεται σκίτσο το οποίο απεικονίζει δύο τραυματισμένους ανθρώπους να κείτονται στο πάτωμα, ενώ τους έχει διαπεράσει ένα βαν, και το σκίτσο να φέρει τον τίτλο «Iσλάμ: η θρησκεία της ειρήνης …της αιώνιας».


 

Την ώρα που σκίτσο αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο διαδίκτυο ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο πρώην υπουργός Στεφάν Λε φον το χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνο».

«Όταν είσαι δημοσιογράφος πρέπει να είσαι συγκροτημένος, καθώς αυτές οι συσχετίσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν από άλλους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά. 
Την προηγούμενη βδομάδα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στη Βαρκελώνη το βράδυ της Πέμπτηςμε αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 120 ακόμα έχουν τραυματιστεί, με 17 τραυματίες να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες, ενώ λίγο αργότερα το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Riss: «Αποφεύγονται τα σκληρά ερωτήματα»
 

Ο εκδότης του Charlie Hebdo Λορέν “Riss” Σουρσό εξήγησε την επιλογή του εξωφύλλου μέσω ενός editorial, λέγοντας ότι «οι εμπειρογνώμονες αποφεύγουν σκληρά ερωτήματα υπό την ανησυχία των μετριοπαθών μουσουλμάνων που τηρούν το νόμο».
 
«Οι συζητήσεις και οι ερωτήσεις σχετικά με το ρόλο της θρησκείας, και ειδικότερα τον ρόλο του Ισλάμ, σε αυτές τις επιθέσεις έχουν εξαφανιστεί εντελώς», έγραψε. 

«Το πρωτοσέλιδο το #CharlieHebdo είναι πολύ καλό. Την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό πρέπει να πολεμήσουμε κι όχι μια εφημερίδα» σχολίασε ο Πατρίκ Πελού, στον αντίποδ,που εργάστηκε στη Charlie.
 
Από την πλευρά του, κάνοντας retweet το εξώφυλλο, ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, που πρόσκεται στο Εθνικό Μέτωπο, Ρομπέρ Μενάρ σχολίασε «η αριστερά υποκλίνεται μπροστά στην πραγματικότητα».