Μιλώντας «Στο Κόκκινο» ο .Α Νεφελούδης τόνισε πως «Έχουμε κάνει παρεμβάσεις από τη μεριά του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας». Το τελευταίο διάστημα, στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων Media Markt η κατάσταση που επικρατεί αφορά απολύσεις, αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων, μετατροπή των 8ωρων – 5ήμερων εργαζόμενων σε 6ήμερους, κατάργηση των ρεπό καθώς και αυθαίρετη επιβολή σπαστών ωραρίων.
 
«Προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με τους παλιότερους εργαζόμενους που έχουν περισσότερα δικαιώματα και όσοι δεν δεχτούν τους νέους όρους που θέτουν, τους απολύουν», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας Αγγελική Δασκαλάκη.
 
Στα Media Markt, «υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, ανάμεσά τους και μεγάλο κομμάτι εργολαβικών εργαζόμενων», σύμφωνα με την Πρόεδρο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Ντίνα Γκογκάκη η οποία διευκρίνισε ότι οι νέες συμβάσεις εφαρμόζονται σταδιακά ανά κατάστημα. Ήδη στο κατάστημα της Πάτρας, έχουν γίνει νέες προσλήψεις 6ημερων υπαλλήλων, ενώ στους συμβασιούχους αορίστου χρόνου έχει προταθεί να υπογράψουν τέτοιου είδους συμβάσεις, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να απολυθούν όσοι δεν δέχτηκαν». Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Αθήνα, αφού όπως υπογράμμισε η ίδια, «στο κατάστημα της Συγγρού, μέσα σε ενάμιση μήνα, έχουν γίνει πάνω από 20 απολύσεις, καθώς κάθε μέρα που περνάει απολύουν 1-2 εργαζόμενους».
 
Τέλος, με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάλεσαν όσους βρέθηκαν υπό την απειλή της απόλυσης, να οργανωθούν σε κλαδικά σωματεία και να δημιουργήσουν σωματειακές επιτροπές ανά κατάστημα. Ήδη, σύμφωνα με την Ντ. Γκογκάκη, «ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε ορισμένα καταστήματα και έχει κάνει καταγγελία στο ΣΕΠΕ προκειμένου να επιβάλλει πρόστιμα στις επιχειρήσεις που επιχειρούν τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές».