«Οι κομμουνιστές βρίσκονται στην κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες κυβερνήσεις. Εάν υπήρχαν περισσότερες, θα σκέφτονταν διαφορετικά. Ελπίζω λοιπόν να τους απαντήσετε αποφασιστικά» ήταν η δήλωση του Λίντμπλαντ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης της Εσθονίας  Ούρμας Ρεϊνσάλου.
 
Οι Ρεϊνσάλου και Λίντμπλαντ τόνισαν τη σημασία της καταδίκης όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με τον Χίτλερ και τους ναζί.
 
«Θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό, αλλά ένα βασισμένο στις αξίες και νομικό ζήτημα. Η βάση αυτού είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η οποία είναι αδιαίρετη» ανέφερε ο υπουργός.
 
«Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε ή να εξισώνουμε διαφορετικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει ανάγκη. Πρέπει απλώς να δούμε τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Δεν είναι σημαντικό για τους ανθρώπους τι είδους ιδεολογία είναι ο λόγος που σκοτώνονται» πρόσθεσε.
 

Κοντέρ που γράφει χιλιόμετρα κατά του κομμουνισμού

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λίντμπλαντ εκφράζει αντι-κομμουνιστικές θέσεις, καθώς στο παρελθόν είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις. «Ο κομμουνισμός είναι σατανικός ως ιδέα», «ο μόνος λόγος για τον οποίο οι Έλληνες κομμουνιστές δε συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι γιατί ποτέ δεν ανήλθαν στην εξουσία», «όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα κυβέρνησαν με έκνομο τρόπο», «η Γαλλική Επανάσταση υπήρξε απεχθής» είναι μερικές από τις δηλώσεις του.

Επίσης, ο ίδιος αποτέλεσε εμπνευστή του «Μνημονίου για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων» που είχε ψηφίσει το 2006 το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.