Η ταινία  «Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» του 1974 έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιρροές στις ταινίες τρόμου όλων των εποχών για την ρεαλιστική προσέγγισή της και το διαταραγμένο όραμα, γυρισμένη με προϋπολογισμό λιγότερα από 300.000 δολάρια, σύμφωνα με το Variety.
 
H σειρά μικρού μήκους που βασίστηκε στο bestseller του Στίβεν Κίνγκ «Σάλεμς Λοτ» θεωρήθηκε από πολλούς υποστηρικτές του ως το σημαίνον του τηλεοπτικού τρόμου.
 
Συνέχισε να εργάζεται στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια όλης της δεκαετίας του 1990 και του 2000, αλλά καμία από τις ταινίες δεν είχε την επίδραση των πρώιμων έργων του. Η τελευταία του ταινία, το «Djinn» του 2013, γυρίστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την παραγωγή Image Nation. Τα άλλα πιο πρόσφατα έργα του περιελάμβαναν τα «Toolbox Murders», «Mortuary» και δύο επεισόδια «Masters of Horror».
 
Μεταξύ των άλλων έργων του ήταν και το μουσικό βίντεο για το «Dancing With Myself» του Billy Idol. Το 2011 υπήρξε συνιδυτής ενός μεταμοντέρνου μυθιστορήματος φρίκης με τίτλο «Midnight Movie» στο οποίο εμφανίστηκε ο ίδιος ως ο κύριος χαρακτήρας.