Την προηγούμενη χρονιά, περίπου 400 μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα στο Κυριακάτικο Σχολείο. Τα μαθήματα γίνονται την Κυριακή στον Κολωνό, στην οδό Άργους 145, και απευθύνονται σε μαθητές αρχάριους αλλά και σε προχωρημένους.
 
Οι καθηγητές είναι εθελοντές εκπαιδευτικοί και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, ενώ μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας ο οποίος θέλει να βοηθήσει στο λειτούργημα, στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] ή καλώντας στο 6974486368.
 
Επίσης λειτουργεί ομάδα νομικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, ενώ το σχολείο διοργανώνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων. Φέτος διοργανώνει την 11η Αντιρατσιστική Γιορτή, που θα γίνει  στις 23 και 24 Σεπτέμβρη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, εκθέσεις, παιδότοπο, και διεθνή κουζίνα.
 
Υπενθυμίζεται ότι Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών δεν είναι κρατικός φορέας, δεν λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το κράτος ή την ΕΕ και στηρίζεται  στην οικονομική ενίσχυση των φίλων του.