Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Φωτεινής Αραμπατζή η Λ. Κονιόρδου έκανε λόγο για έλλειμμα επικοινωνίας και έγκαιρης επαφής ανάμεσα σε Περιφέρεια και υπουργείο, που οδήγησε σε απόρριψη του φακέλου της Αμφίπολης για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η Φ. Αραμπατζή υποστήριξε ότι το μνημείο της Αμφίπολης «δυόμισι χρόνια τώρα και πλέον στέκει παρατημένο και κινδυνεύει να διανύσει έναν ακόμη χειμώνα χωρίς έργα. Αυτό αποτελεί εγκληματική αδράνεια και αδιαφορία».  Η Λ. Κονιόρδου απάντησε πως «η ειδική υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέρριψε το κατατεθέν τεχνικό δελτίο, ενδεχομένως διότι υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης μεταξύ των δύο φορέων. Συνήθως η πάγια τακτική είναι να υπάρχει μια προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ των φορέων για τις διευκρινίσεις που απαιτούνται σε συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες, διευκρινίσεις, διαχειριστικές παραμέτρους πριν κατατεθεί το τελικό δελτίο. Αυτό δεν έγινε και υπήρξε απόρριψη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υποβληθεί νέα επικαιροποιημένη αίτηση για την ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η πρώτη αίτηση υποβλήθηκε στις 2 Ιουνίου και  η προθεσμία για υποβολή νέας αίτησης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.