Οι κωμικοί – μέλη του «Die Partei» (Το Κόμμα) πέρασαν 11 μήνες παρεισφρύοντας στα ιδιωτικά γκρουπ του Facebook που συγκεντρώνονται και ανταλλάζουν απόψεις οι ακροδεξιοί υποστηρικτές του AfD, υποκρινόμενοι ότι ασπάζονται τις ίδιες ιδέες. Σταδιακά κέρδισαν αναγνωρισιμότητα και κατέληξαν να γίνουν διαχειριστές των ομάδων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν έγιναν διαχειριστές, έδιωξαν από του γκρουπ τους άλλους διαχεριστές, μετονόμασαν τη σελίδα και άρχισαν να δίνουν λίγο διαφορετικές οδηγίες στα μέλη των ομάδων. Όπως αναφέρει η Deutche Welle, το γκρουπ «Η αλήθεια για τους Αντίφα» μετονομάστηκε σε «Αγαπώ τους Αντίφα» και το «Σαρία: Πιο πολλή στη Γερμανία» σε «Σακίρα: Πότε έρχεται στη Γερμανία;»

Την Κυριακή, στα 31 γκρουπ και τους 180.000 περίπου μέλη τους έγινε γνωστό ότι διαχειριστές πλέον είναι τα μέλη του σατιρικού κόμματος. Σε ένα βίντεο, ο κωμικός Σαχάκ Σαπίρα απεθύνθηκε στους ακροδεξιούς, λέγοντας τους «ότι πλέον δεν σας κοροϊδεύουν οι ψεύτικοι λογαρισμοί του κόμματος, αλλά πραγματικοί άνθρωποι». Τους έδωσε επίσης μια σειρά από νέες «οδηγίες», όπως το «να στρέφονται προς τη Μέκκα όταν εξυβρίζουν τους μουσουλμάνους» κ.α.

Ο Σαπίρα όμως, μιλώντας στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt, τόνισε ότι η επιχείρηση «δεν αποδείχτηκε αστεία, αν κατανοήσει κανείς της διαστάσεις της». Αναφέρθηκε στον κυκεώνα των fake news και της ρητορικής μίσους που κατακλύζει τις ομάδες αυτές, προερχόμενη από ψεύτικους λογαριασμούς του κόμματος. Χαρακτήρισε τη διαδικασία ως «μια ψηφιακή εκλογική καμπάνια, που εξυπηρετεί στη χειραγώγηση του κόσμου»

Πριν λίγες εβδομάδες ο Σαπίρα βρέθηκε ξανά στη δημοσιότητα, όταν πήρε αναρτήσεις του twitter με ρητιρική μίσους και τα ζωγράφισε έξω από τα γραφεία του twitter στο Αμβούργο, στέλνοντας μήνυμα ότι ο ρατσιστικός λόγος στα μέσα κοινωνική δικτύωσης παραμένει ανεξέλεγκτος.