Μιλώντας σε μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (ΟΚΕ), ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν προτίθεται να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων πρωθυπουργών και δεν θα θελήσει να γίνει αρεστός σε όλους, καθώς έτσι «θα σταματήσει να είναι χρήσιμος». Υποστήριξε πως το ζητούμενο είναι να γίνουν «δύσκολες επιλογές» για τους πολλούς, προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιδιώκει.

«Η δική μας πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να προτείνουμε ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις τρεις πτυχές του διαλόγου που και εσείς πάντα τονίζετε στα δικά σας έντυπα: την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία. Τα βασικά ζητήματα τα οποία θέτετε στην ατζέντα της συζήτησης είναι πολύ κοντά και στον δικό μας το βηματισμό.

Σωστά επισημάνατε ότι η διαμόρφωση πολιτικής δεν γίνεται μόνο με συνθέσεις, αλλά και με δύσκολες επιλογές. Όμως, στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος. Και εν όψει της ΔΕΘ δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω, δηλαδή, ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο».

Επιμένει για τις «δύσκολες επιλογές»

Εκτίμησε πως οι Έλληνες δεν ζητούν κάποιον που θα γίνει αρεστός με αυτά που θα πει, αλλά κάποιον που θα δώσει συγκεκριμένες προτάσεις ακόμα και αν αυτές θα σημαίνουν ότι πρέπει να γίνουν δύσκολες επιλογές.

«Αυτό το οποίο ζητούν είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορεί μερικές φορές να συνεπάγονται και ορισμένες δύσκολες επιλογές. Αυτό θα κάνουμε στη ΔΕΘ Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια, καθώς θα ξεδιπλώνουμε, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τον προγραμματικό μας λόγο. Και σ αυτόν το συνεχή διάλογο να γνωρίζετε ότι είστε πάντα σταθεροί και εξαιρετικά αξιόπιστοι συνομιλητές».