Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από μεριάς τους, ανέφεραν πως οι ρυθμίσεις είναι αμφίβολης υλοποίησης , ενώ έκαναν λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης εν όψει της ΔΕΘ. 
 
Τα κόμματα τοποθετήθηκαν θετικά σε ορισμένες  ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και επί της αρχής η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και το Ποτάμι το καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
 
Σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου, η υπουργός Εργασίας, κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν επί της ψήφου τους, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας της να  «μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και να μιλήσει συγκεκριμένα για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
 
«Η πραγματικότητα σας διαψεύδει», ανέφερε η Ε. Αχτσιόγλου και υποστήριξε ότι «η κρίση αποεπένδυσης σημειώθηκε τα ακριβώς προηγούμενα χρόνια, την περίοδο 2009 με 2014». «Το 2016 έχουμε ρεκόρ συμφωνιών χρηματοδότησης προς την Ελλάδα από την ΕΤΕ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις το 2016 ανήλθαν 2.9 δισ. σημειώνοντας ρεκόρ εφταετίας και ένα δισ. για το πρώτο τρίμηνο του 2017 και θα είναι καλύτερες στην συνέχεια», τόνισε.
 

Αύξηση επικουρικών συντάξεων
 

Ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί μάταια με ψεύδη να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον τομέα κοινωνικής ασφάλισης που «παρουσιάζει πραγματικό πλεόνασμα και όχι έλλειμμα».
Σχετικά με το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, διευκρίνισε πως θα υπάρξουν και επικουρικές που θα αυξηθούν ενώ για τις κύριες συντάξεις τόνισε πως « έχουμε μία θετική βελτίωση της τάξης του 64,2% από το πρώτο δείγμα των εργατοϋπαλλήλων μισθωτών του ΙΚΑ».
«Καλό θα είναι να ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο, θα είναι μια ουσιαστική συγγνώμη για τα δεινά που επιβάλατε στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας», παρότρυνε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης ενώ ακόμα τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και αυτοσυγκράτηση «για να μη σας γίνει εφιάλτης ο Αύγουστος του 2018».
 

Πυρά αντιπολίτευσης
 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι απέφυγε να δώσει καθαρή απάντηση για την στάση των δανειστών έναντι του νομοσχεδίου και ανέφερε ότι «κινδυνεύουμε από την συνήθη γελοιοποίηση» της κατάργησης διατάξεων πέντε – έξι μέρες μετά την ψήφισή τους. 
 
Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά «από την ασέλγεια που διέπραξε κατά του σώματος της Οικονομίας και της κοινωνίας», έρχεται με «απύθμενης έλλειψης σοβαρότητας» νομοθετήματα με «φαιδρές διατάξεις περί κοινοποίησης εξωδίκων και διαταγών πληρωμής» ενταγμένες στην επικοινωνιακή στρατηγική του πρωθυπουργού ενόψει της ΔΕΘ.
 
«Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι σας έχουν καταλάβει. Θα το δείτε και πολύ σύντομα στις κάλπες» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης προσθέτοντας ότι «σε λίγο, ολοκληρώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιβεβαιώνεται και στην πράξη πλέον και με το παρόν νομοσχέδιο ότι τα μεγαλύτερα θύματα της ανικανότητάς της και της ιδεοληψίας της δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι, είναι κατ' εξοχήν οι εργαζόμενοι».
 

«Κάνατε τη βρώμικη δουλειά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»
 

«Διατηρείτε ανέγγιχτο όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλα τα μέτρα που πήρατε εσείς, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά αντί αυτών» ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.
 
«Το προηγούμενο διάστημα έχουν ψηφιστεί μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη. Η εφαρμογή τους θα επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες ακόμη παραπέρα» τόνισε.
 
Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο είπε πως συντάχθηκε γρήγορα και πρόχειρα και υποστήριξε πως πριν υπήρχε η δικαιολογία να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση τώρα είναι να ανοίξουμε την ΔΕΘ, «δηλαδή να έχει να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο ένα εργασιακό success story».