Μιλώντας σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας μετά από επτά χρόνια κρίσης».

Σχεδιασμός με «μεταρρυθμιστικό πλάνο»

Υποστήριξε ότι το όραμα της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή στην ανάπτυξη «δεν είναι όραμα επιστροφής στις συνθήκες και στις δομικές στρεβλώσεις που υπήρχαν πριν από την κρίση» και τόνισε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί βάσει σχεδίου μεταρρυθμίσεων. «Στόχος μας είναι μέσα από ένα σχέδιο διαρκών μεταρρυθμίσεων να δημιουργήσουμε μια πιο υγιή παραγωγική βάση και οι επενδύσεις στην Ελλάδα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσουμε το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας: το πρόβλημα της ανεργίας».

Αναφερόμενος στη φυγή των νέων στο εξωτερικό, υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο είναι η προσέλκυση επενδύσεων. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό από το να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να ολοκληρώσουμε το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής και να είναι αυτό το τελευταίο πρόγραμμα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις».

Τέλος, υποστήριξε πως η κυβέρνηση του αναγκάστηκε να πάρει «δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος και εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία και τον Οδυσσέα. «Μπροστά σε αυτό τον στόχο πήραμε δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις με πολιτικό κόστος, μπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία, όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, έτσι και εμείς προχωράμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση».