Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησα λίγο μετά τις 19:00 από την πλατεία Αριστοτέλους που σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει συγκεντρώσει περίπου 5000 κόσμο. Στο Άγαλμα Βενιζέλου, περίπου 2.500 ακολουθούν την πορεία της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στην Καμάρα 1500 άτομα από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, φοιτητές και πρωτοβάθμια σωματεία κατευθύνονται στη ΔΕΘ. Στην Αγ. Σοφίας το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική απαριθμεί περίπου 100 άτομα ενώ κοντά τους είναι συγκεντρωμένη και μέλη της ΛΑΕ.
 
Η πορεία των εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων ξεκίνησε από την Καμάρα, όταν στο ύψος της Αγίας Σοφίας συνάντησε τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες είχαν κλείσει τον δρόμο, καθώς είχε τοποθετηθεί κλούβα.


Konstantinos Tsakalidis / SOOC
 

Νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είχε προγραμματίσει συγκέντρωση, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στην απογευματινή πορεία.
 
«Υπήρξε μια ομάδα συνδικαλιστικών στελεχών που μπήκε στο χώρο της ΔΕΘ προσπαθώντας να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό» επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει τρεις φορές ραντεβού με τον πρωθυπουργό.
 

Αστυνομικό φρούριο η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ
 

Όπως είναι πλέον σύνηθες, επί ποδός αναμένεται να είναι και φέτος η αστυνομία εν όψει των εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Φέτος περίπου 4.000 αστυνομικοί φρουρούσαν τις συγκεντρώσεις και τις προγραμματισμένες πορείες εν όψει της έκθεσης.


Konstantinos Tsakalidis / SOOC
 

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.  βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της οδού Μοναστηρίου, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν την αστυνομική επιχείρηση.