Απευθυνόμενος στα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε  πως «είμαστε με τους άξιους που βιώνουν τη ματαίωση των κόπων τους κάθε μέρα, είμαστε με τους νέους που δουλεύουν με μαύρα για ψίχουλα με όσους ξοδεύουν αποταμιεύσεις μιας ζωής, για να πληρώνουν δημόσια ταμεία χωρίς πάτο».
 
Και συνέχισε: «Με αυτούς που άντεξαν που κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση τους χωρίς να κλέψουν το κράτος και τους εργαζόμενους τους. Με αυτούς που παράγουν και εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες. Με αυτούς που δεν έκρυψαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
 
»Είμαστε με τον δημόσιο υπάλληλο που καπελώνεται από τους κομματικούς εγκάθετους. Με τη γυναίκα, που αναζητά μια θέση σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό για να μπορέσει να εργασθεί. Αυτή είναι η δεξαμενή μας».

 

«Εμείς» αντί του «Εγώ»
 

Ο ίδιος, επίσης, συμπλήρωσε ότι «προοδευτικοί πολίτες – σοσιαλδημοκράτες, κεντρώοι, κεντροαριστεροί, φιλελεύθεροι και οικολόγοι – μπορούν να κάνουν ενωμένοι ξανά, μια νέα αρχή, με μια ηγεσία μακριά από τον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό».
 
Υπογράμμισε επίσης ότι «η παράταξη είναι δύσκολο να ανασυγκροτηθεί όταν προτάσσεται το “εγώ” έναντι του “εμείς”, όταν όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του».
 
«Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε μικρές πόρτες ή μεγάλες ανοιχτές πόρτες; Θέλουμε να ψηφίσει η κοινωνία ή αρκούμαστε στους φανατικούς; Εμείς μπήκαμε σε αυτόν τον αγώνα, για να διεκδικήσουμε το μεγάλο, και όχι για να μοιρασθούμε το μικρό» ανέφερε, ακόμη.