Κατά την ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, η Φ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού που επιχειρεί να μεταφέρει τους πολίτες σε έναν «φανταστικό παράδεισο» και έκανε λόγο για «νέα αλλαγή» την οποία θα εκπροσωπήσει «ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς».

«Υπάρχει λύση προοδευτική και κεντροαριστερή, γιατί δεν μπορεί η αποτυχία και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την Ελλάδα στο έλεος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η ώρα για την Νέα Αλλαγή, για να βάλουμε τέλος στην επιτροπεία και να πετύχουμε την προοδευτική διακυβέρνηση», είπε και χαρακτήρισε τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς ως τον νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας, το νέο, ισχυρό, πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις».

Παράλληλα, τόνισε πως φταίει η σημερινή κυβέρνηση για την καθίζηση της ελληνικής κοινωνίας. «Γιατί πληρώσαμε τους τυχοδιωκτισμούς των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με νέα μέτρα λιτότητας 15 δισ. ευρώ, έχασε 86 δισ. η Ελληνική Οικονομία και παραδόθηκε ο εθνικός πλούτος στους ξένους για 99 χρόνια. Κάθε ελληνική οικογένεια έχει με το συνεταιρισμό σας, πολλούς λογαριασμούς να πληρώνει. Είναι ασήκωτα τα βάρη που προσθέσατε. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Μήπως για την «ανάπτυξη της ανεργίας», την ανάπτυξη της απλήρωτης , της αδήλωτης εργασίας;

Ή μήπως μιλάμε για την “ανάπτυξη” επιχειρήσεων που επέζησαν και δεν έκλεισαν μέχρι σήμερα; Η κυβέρνηση βλέπει τα τραίνα να περνούν και τα προβλήματα να την ξεπερνούν. Οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη υπονομεύουν τις επενδύσεις στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στην Χαλκιδική, 2500 εργαζόμενοι στο δρόμο οδηγούνται στην ανεργία.  Το προσωπείο του φιλοεπενδυτή  κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ κατέρρευσε. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».