Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη ΔΕΘ, ο Π. Λαφαζάνης τόνισε πως όσο η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, «όποιο κόμμα και αν κυβερνάει θα εφαρμόζει την ίδια καταστροφική πολιτική με τις ίδιες οδυνηρές συνέπειες» και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει η δημιουργία ενός κοινού κινηματικού και εκλογικού μετώπου των κομμάτων της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Η Ελλάδα έχει άλλον δρόμο, πέρα και έξω από τα μνημόνια, τη λιτότητα και την εθνική υποδούλωση. Αφετηρία αυτού του άλλου δρόμου και μίας εναλλακτικής πρότασης είναι η άμεση έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και της ρήξης με τη νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης και κάλεσε σε «κοινή δράση, συμπόρευση, συμπαράταξη και ενιαίο μέτωπο, όλες ανεξαιρέτως τις αριστερές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις».

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, με αφορμή και την παρουσία τουστη ΔΕΘ. «Το success story για την Ελλάδα, που με μεγάλη ευκολία παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι ένα ψέμα, ακόμη πιο μεγάλο και από το ψευδεπίγραφο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων» επισήμανε, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πρόθεση «να γίνει ο Μακρόν της ελληνικής αποικίας και να γίνει πιο μητσοτακικός από τον Μητσοτάκη».