Συγκεκριμένα, θα προστεθούν δύο μετωπικά διόδια στο Μενίδια και το Τέροβο και δύο πλευρικά διόδια στην Άρτα και τον Γοργόμυλο. Οι ζώνες χρέωσης που τίθενται σε εφαρμογή στο συγκεκριμένο τμήμα είναι δύο:

Η πρώτη από τον ανισόπεδο Αμφιλοχίας έως τον ανισόπεδο κόμβο Φιλιππιάδας, η οποία περιλαμβάνει τον μετωπικό σταθμό Μενιδίου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας.
Η δεύτερη από τον ανισόπεδο της Φιλιππιάδας έως τον ανισόπεδο της Εγνατίας Οδού, που περιλαμβάνει τον μετωπικό σταθμό Τερόβου, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Γοργόμυλου. ∙
Στα μετωπικά διόδια του Μενιδίου οι τιμές θα είναι 2,05 ευρώ για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, 2,95€ για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, 7,45 ευρώ για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 10,45 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Στα μετωπικά διόδια του Τερόβου οι τιμές θα είναι 2,15 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 3,05 ευρώ για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, 7,70€ για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και 10,80 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Στα πλευρικά διόδια της Άρτας οι τιμές θα είναι οι εξής:

– Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.

– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ.

– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 1,90 ευρώ.

– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,65 ευρώ.

Στα πλευρικά διόδια του Γοργόμυλου οι τιμές θα είναι οι εξής:

– Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,70 ευρώ.

– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1 ευρώ.

– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 2,50 ευρώ.

– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3,50 ευρώ.