Η κυβέρνηση Μακρόν έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της απέναντι στους πολίτες της Γαλλίας που διαδήλωσαν κατά των σκληρών αντεργατικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση του. Τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν τη θέσπιση ορίου στις αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε περιπτώσεις απολύσεων που κρίνονται άδικες, πολύ μεγαλύτερες ελευθερίες στις εταιρείες όσον αφορά τις απολύσεις, τις προσλήψεις, την κατάρτιση επιχειρησιακών (αντί των κλαδικών) συμβάσεων και τον καθορισμό των όρων απασχόλησης.

Υποστηρίζει μέχρι τέλους τα αντεργατικά μέτρα

Ο Μακρόν αντιμετωπίζει με κυνικότητα τις αντιδράσεις των πολιτών, υποστηρίζοντας πως είναι λουφαδόροι και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά σε όσους αντιδρούν στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί. «Είμαι απόλυτα αποφασισμένος και δεν θα υποχωρήσω μπροστά στους λουφαδόρους, τους κυνικούς, τους σκληροπυρηνικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξήγγειλε κι άλλες σκληρές μεταρρυθμίσεις για αύξηση του ΦΠΑ, για την μείωση των επιδομάτων ενοικίου αλλά και για μεταρρύθμιση ολόκληρου του δημοσίου τομέα (μειώσεις μισθών και επιδομάτων), την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και τις αργίες και την μείωση των επιδομάτων ανεργίας.


Ο Μακρόν έχει καταφέρει να πάρει με το μέρος του τα 2 από τα 3 μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, που βάζουν πλάτη στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα το FO έκανε λόγο για προσπάθειες της κυβέρνησης σχετικά με «ειλικρινή κοινωνικό διάλογο» και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κατέβουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι.