Ερωτηθείς για το ελληνικό δημόσιο χρέος, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως ο ESM «χρεώνει στο κόστος» και η Ελλάδα δεν έχει υπερβολικό χρέος γιατί της παρέχουν δάνεια για πάνω από 30 χρόνια. «Στον θεσμό μου χρεώνουμε μόνο το κόστος δανεισμού μας, περίπου 1%. Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει υπερβολικό χρέος τώρα, επειδή δίνουμε δάνεια για διάρκεια μεγαλύτερη από 30 χρόνια».

Απαντώντας, για το αν η ανάκαμψη της Ευρώπης θα συνεχισθεί, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Θεωρώ ότι η κρίση του ευρώ έχει τελειώσει. Ασχολούμαστε ακόμη με την Ελλάδα, ως την τελευταία περίπτωση της παλιάς κρίσης. Έχουν άλλους 11 μήνες με το τρέχον πρόγραμμα. Βασικά, όμως, η κρίση του ευρώ έχει ξεπερασθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρξει τα επόμενα δέκα χρόνια ξανά πρόβλημα στην Ευρώπη. Οι οικονομίες κινούνται σε κύκλους, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Επομένως, θα υπάρξει και άλλος κύκλος, θα υπάρξει και άλλη πτώση, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος εφησυχασμού, όταν τα πράγματα πάνε καλά και τώρα πάνε καλά».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ρέγκλινγκ είχε ξεκαθαρίσει πως αν η Ελλάδα θέλει να βγει από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσει την πιστή τήρηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβάλει οι δανειστές και είχε εκτιμήσει ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα θα πετύχαιναν στη Γερμανία.

Παράλληλα, είχε επικρίνει όσους χαρακτηρίζουν νεοαποικιακή την πολιτική των δανειστών λέγοντας ότι θεωρεί «την κριτική αυτή επιφανειακή και λανθασμένη και την απορρίπτω κατηγορηματικά. Είναι ορθό ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις είχαν υψηλό κοινωνικό κόστος, υλικές απώλειες και προκάλεσαν μεγάλο πόνο σε πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα.