Μιλώντας στη ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «δεν θέλουμε να γίνουμε τσόντα κανενός, ούτε της Δεξιάς, ούτε της Αριστεράς, ούτε των λαϊκιστών, ούτε των συντηρητικών» και συμπλήρωσε πως ο νέος πολιτικός φορέας πρέπει να δώσει «κυβερνητική λύση» γιατί «ένα συντηρητικό παρελθόν δεν μπορεί να οδηγήσει σε ένα λαϊκιστικό μέλλον».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο νέος φορέας χωράει ανθρώπους από κάθε χώρο και εκτίμησε πως αυτό το σχήμα μπορεί να είναι λειτουργικό. «Ο νέος φορέας, το νέο μεγάλο κίνημα στο Κέντρο, το μεταρρυθμιστικό κίνημα, έχει χώρο και για κεντρώους και για σοσιαλδημοκράτες και για φιλελεύθερους και για κεντροαριστερούς και για ακτιβιστές του κέντρου, έχει χώρο για λογικούς, τολμηρούς ανθρώπους που θέλουν λύσεις τώρα. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Ερωτηθείς για το αν θα έχει τη στήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στη διεκδίκηση της αρχηγίας του νέου φορέα, απάντησε ότι δεν θέλει «πασαρέλα επωνύμων» και δεν έχει την απαίτηση από κανένα δήμαρχο να τον στηρίξει ανοιχτά, αλλά να υποστηρίξει το εγχείρημα της ανοιχτής ψηφοφορίας.

Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, ο Σ. Θεοδωράκης τόνισε ότι πρέπει να τεθούν οι εξής όροι: «Να ψηφίσουν μέλη και φίλοι, τα εκλογικά τμήματα να διασυνδέονται ηλεκτρονικά και να υπάρχει και η ηλεκτρονική ψηφοφορία».