Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθύνων την Εισαγγελία Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη εντολή προς την αντεισαγγελέα πρωτοδικών, αρμόδια για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αναστασία Καλαϊτζή, ζητεί να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν από την Αστυνομία τυχόν αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να γίνει έστω και δειγματοληπτικά διασταύρωση της συλλογής, αποθήκευσης, επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων πολιτών, σε τι δηλαδή συνίσταται αυτό, με ποιο τρόπο έγινε και από ποια άτομα. Σε περίπτωση που κατά την έρευνα προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων να ληφθούν ανώμοτες καταθέσεις από τους υπόπτους.

Η υπόθεση είδε τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας και υπογράφεται από την ιδιωτική εταιρεία επικοινωνίας «ΟNE TEAM». Στο μεγαλύτερο μέρος των 105 σελίδων γίνεται καταγραφή πολιτικών πεποιθήσεων, δραστηριοτήτων και αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσων αντιδρούν στη δυσοσμία που εμφανίζεται σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πολλοί από τους αντιδρώντες θεωρούν ότι το πρόβλημα της δυσοσμίας πηγάζει από τη δραστηριότητα των ΕΛΠΕ.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του TPP για το θέμα